dinsdag 8 april 2014

Barney Academy


Ben weer thuis na een hele leuke en geweldige dartsclinic met Raymond van Barneveld, Jacques Nieuwlaat en Dick van Dijk

Na aankomst bij de locatie in Delft werden we hartelijk ontvangen door Jacques, Silvia. We liepen de zaal in en daar ...stond ie dan op ons te wachten.
We waren lekker op tijd dus we hadden mooi de gelegenheid om een gezellig praatje met m gaan maken over zijn leven als profdarter. Veel mensen kennen m van TV en hebben een mening over hem maar als je hem spreekt en hoort wat hij er allemaal voor doet nou dan is het heel anders. Die man leeft echt voor het darten.
Kan alleen maar zeggen. RESPECT!!!!

Toen was het tijd om te beginnen met de clinic, na de introductie door Jacques, werd er gestart met een vragen rondje , iedereen kreeg de kans om Raymond te vragen wat hij/zij graag van m zou willen weten, dat heeft hij geweten, af en toe buikpijn van het lachen om de mooie anekdotes.
In totaal waren er een kleine 50 deelnemers. We werden op gesplitst in drie groepen.
De clinic betond uit 3 onderdelen, rekentechnieken, en tactisch reken voor finishen met Jacques.
Bij Raymond: raken van je doelen en omgaan met druk en trainingstechnieken en trainingsspelletjes.
Bij Dick: materiaal en finishen.

Vooral de rekentechnieken van Jacques vond ik heel erg interessant.
De dartspelletjes van Raymond om te leren je doelen te raken en omgaan met druk was ook heel leuk. Materiaal en finishen bij Dick was wel grappig omdat Dick heel erg geïnteresseerd was in mijn setje pijlen :)) Van alle drie de clinics kreeg je sheets mee met tips en technieken zodat je thuis mee aan de slag kon.

Tijdens de clinic werd er een minitoernooitje gehouden door middel van een dartspel wat Raymond eerder uitgelegd had. 3 mensen met de beste scores en 3 aangewezen deelnemers mochten dan tegen hem darten.
Helaas had ik niet genoeg gescoord en was ook niet uitgekozen..

Ook hier was het erg veel lachen want Raymond werd het echt moeilijk gemaakt door Jacques als referee, die de kandidaten een handje hielp, maarja als een wereldkampioen eventjes aanzet ben je gewoon kansloos. Niemand wist een leg van m te pakken.

Kortom, ik vond het een hele leuke leerzame en gezellige dag en heb Raymond van Barneveld ook van een hele andere leuke kant gezien.
Na afloop kregen we allemaal een goodybag met een boek over Raymond, een petje, shafts,flights en natuurlijk een mooie herinneringsfoto

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten